DEEP C DIVERS – WE’RE ALL AMERICANS

Vraagje: wat krijg je als je funk, pop, rock en reggae in één grote pot met elkaar vermengt? Antwoord: de muziek van de Amerikaanse formatie ‘Deep C Divers’ uit Boston, Massachusetts. Dat is de band rond de in India geboren zanger, gitarist en songschrijver Deep Chinappa met Paul Erlich op gitaar en keyboards, Gregg Marcus op basgitaar en John Bordage op drums.

‘Deep C Divers’ lanceert nu een vijf tracks tellende ep die onder de titel “We’re All Americans” op de platenmarkt is verschenen. In amper 18 minuten krijgen we vijf liedjes die op ritmische en melodieuze riffs gebaseerd zijn, te beginnen met openingstrack en knappe single “My Luv”. Daarna wordt er wat steviger gerockt op “In The Bubble” met een intrigerend synthesizergeluidje doorheen de hele track. Voor de funky reggaesong “It’s No Secret” gaat het tempo dan weer behoorlijk naar beneden.

In het dagelijkse leven is Deep Chinappa actief als sociaal werker en helpt hij de jeugd met het ontdekken van hun verborgen talenten en potentieel waardoor ze de diepere zin van hun leven leren kennen. Die ervaringen gebruikt hij bij het schrijven van zijn songteksten voor de band. Albumtiteltrack “We’re All Americans” is een haast punkerige rocksong waarin die betekenisvolle tekst het beleid van president Donald Trump met de grond gelijk maakt en hem er op wijst dat elke Amerikaanse inwoner recht heeft op de beste zorgen.

Ook in het afsluitende rocknummer “Living My Life” beschrijft hij zijn persoonlijke ervaring en beleving van het dagdagelijkse leven, waarin niets exceptioneels gebeurt maar hem toch de voldoening geeft om door te zetten met zijn werk en zijn muzikale activiteiten bij ‘Deep C Divers’. Deze ep volgt op hun laatste studioalbum “Making Waves” uit 2017 die we hier bij ‘Rootstime’ in de zomer van vorig jaar ook even onder het licht hebben gehouden. Het is allicht ook de beloftevolle voorbode van een nieuwe full-cd die ergens in de loop van volgend jaar zal gaan verschijnen.

(valsam)

Artiest info
Website